Expertise van orbisk

Orbisk stelt de wereld in staat voedselverspilling tegen te gaan met behulp van progressieve technologie. Wij helpen professionele keukens grip te krijgen op voedsel en zodoende tienduizenden euro’s per jaar te besparen.

Met de intelligente camera en weegschaal van Orbisk breng je eenvoudig voedselverspilling in kaart. Met behulp van beeldherkenning wordt er volledig automatisch herkend wat voor voedsel er in welke hoeveelheid wordt weggegooid en op welke momenten van de dag dat gebeurt.

Deze data zie je terug in een overzichtelijk dashboard waarmee je aan de slag kan met het voorkomen van voedselverspilling op een manier die bij jouw keuken en proces past!

Connect

Analyseer

Bespaar

Facts & figures

Verspilling

Een middelgroot tot grote zorginstelling verspilt gemiddeld tussen de 60 en 120 kilo voedsel per dag.

Besparing

Een besparing van 50% is haalbaar, resulterend in een positieve impact op het milieu en minimaal €60.000 aan inkoopvoordeel.

De aanpak van Orbisk

Orbisk kan zorginstellingen helpen met het in kaart brengen van het voedselafval en ondersteuning bieden in het reduceren ervan. Dit zorgt voor een positieve impact op het milieu én een flinke besparing op de inkoopkosten. Allereerst bespreken we het huidige ‘voedselproces’ van de organisatie: wordt er centraal of decentraal gekookt, hoeveel keukens zijn er, welke afvalstromen (opslag, productie, buffet, bord van de gast) zijn relevant om te meten en wat is logistiek haalbaar? Met onze ‘food waste calculator’ kunnen we tijdens een eerste afspraak eenvoudig het besparingspotentieel van een locatie berekenen.

  

Als we vervolgens van start gaan, beginnen we altijd met een kick-off in de keuken. Hier leggen we uit hoe je moet registreren, wat het doel van de monitor is en hoe het dashboard werkt.  

Tijdens de eerste 100 dagen houden we intensief contact met de locatie om ervoor te zorgen dat het registreren goed gaat en helpen we met het interpreteren van de data in het dashboard.  

Na deze onboarding periode zien we dat de meeste locaties in staat zijn om zelfstandig met de data aan de slag te gaan en hun voedselafval verder gaan reduceren. Elk kwartaal plannen we een data call in, om de voortgang te bespreken en adviezen te geven.