Expertise van Care Culinair

Care Culinair helpt zorginstellingen en hun medewerkers om zorgcliënten een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden.

Wij ondersteunen zorgmedewerkers met het realiseren van lekker, gezellig en gezond eten en drinken voor bewoners. Met kennis, aandacht en een gezonde organisatie.

Met het vanuit de praktijk ontwikkelde leerwerktraject Koken is Leuk! biedt Care Culinair een unieke, laagdrempelige methode om zorgmedewerkers de juiste kennis en kunde te leren.

Lekker en gezond eten

Maakt blij en kleurt de dag.

Etenstijd is gezelligheid

Aandacht voor de bewoners zodat genieten voorop staat.

Koken is leuk!

Met zorg en zo min mogelijk verspilling.

Facts & figures

Onnodige bestellingen reduceren

Middelgroot Algemeen Ziekenhuis: Onnodige bestellingen om eventualiteiten op te vangen zijn met ruim 30% teruggebracht.

Verminderen voedselverspilling

De voedselverspilling is structureel verminderd van ruim 22% naar minder dan 10%. De klantentevredenheid is gestegen naar een stevige 8,1.

De aanpak van Care Culinair

Goede zorg begint bij lekker, gezellig en gezond eten en drinken. Maar hoe is dat in de praktijk geregeld op al die locaties en afdelingen? Past dat nog bij de visie die in het verleden is ontwikkeld en kennen alle medewerkers die visie wel? Hebben de medewerkers de juiste kennis en kunde en beschikken ze over de middelen om die visie iedere dag weer te kunnen waarmaken? Is de organisatie nog steeds passend om de gestelde doelen te kunnen realiseren en begrijpt iedereen wat bedoeld wordt met cliëntgericht werken? Wat zijn verbeterpunten en hoe gaan we zorgen dat die ook echt worden gerealiseerd? Bij Care Culinair brengen wij dit graag voor uw organisatie in kaart.